Biografie

Gemengde achtergrond
Thérèse Major werd in Giethoorn geboren uit een Nederlandse moeder en een Hongaarse vader. Haar moeder had haar leven lang in Giethoorn gewoond, haar vader verliet in 1942 Boedapest. Na vele omzwervingen in nazi-Duitsland, waaronder een verblijf in KZ Neuengamme, werd hij geïnterneerd in kamp Beenderribben, gelegen tussen Steenwijk en Blokzijl. Tijdens een verlof ontmoette hij zijn toekomstige Giethoornse vrouw met wie hij later een gezin stichtte. Deze gemengde achtergrond was bepalend voor Thérèse haar leven.

Opleiding
Thérèse volgde de Pedagogische Academie te Steenwijkerwold en studeerde enige tijd Nederlands en Engels aan de lerarenopleiding te Zwolle. 

Thérèse Major Kind Klein Biografie

Loopbaan
Met haar toenmalige echtgenoot runde ze een drukkerij, waar ze onder andere een Somalisch-Nederlands woordenboek vervaardigden. Later werkte ze als corrector bij Koninklijke Boom Pers te Meppel en een korte tijd als redacteur. Ook haar beroep van onderwijzeres pakte ze op. Tenslotte deed ze waar ze het best in was: het schrijven van verhalen en artikelen. Om half negen achter de laptop en om half vier – als de kinderen uit school kwamen – er weer achter vandaan.

Het resultaat is een elftal boeken, producties als ghostwriter bij uitgeverij Docostory, publicaties van schrijfgerelateerde onderwerpen, zoals een essay over de Wet op de vaste boekenprijs dat in Trouw verscheen, vele Tipartikelen op Schrijven Online, Nederlands grootste schrijverscommunity, alsook bijdragen in Schrijven Magazine en het tweetalig Hongarije Magazine Most magyarul!

Haar kennis en ervaring deelt Thérèse in online en offline schrijfcursussen, als schrijfcoach, corrector en redacteur.